Kursutbud

Detta är de kurser vi kan anordna vissa terminer blir det inte alla dessa . Det kan bli en dekl andra kurser som Specialsök (Röd Kong), Hoopers. o.s.v.
Vill du se vilka kurser vi kommer att ha under terminen så kika in under Våra kurser.
Mer information om de aktuella kurserna och anmälningsformulär finns under respektive flik i rullgardinsmenyn för Våra kurser. Vill du veta mer om kurserna?  Kontaktinformation till våra instruktörer finns under kursernas egna flikar.
Vill du lämna en intresseanmälan till någon av våra kurser eller har förslag/önskemål om någon annan kurs så skicka ett mail till : utbildning@osthammarsbk.com


VALPKURS
I den här kursen lägger vi grunderna för all fortsatt samarbete mellan dig och din hund. Oavsett om du planerar att tävla med din hund i framtiden, eller bara vill ha en följsam och lydig familjemedlem så är grunderna viktiga. I grunderna ingår bl a relationsövningar, inlärning av ”bra”-ordet, ögonkontakt, möte mellan valpar, inkallning och dom vanligaste momenten såsom sitt och ligg. Vi lägger även fokus på att valpen ska lära sig självbehärskning och passivitet.


ALLMÄNLYDNAD/VARDAGSLYDNADSKURS för hundar från 6 månader
På kursen tränar vi på inlärnings och kontaktövningar som individanpassas så det ska passa varje deltagare.  Vi går igenom grunder och tränar på hur vi kan lära in dem på olika sätt och hur vi jobbar med att få stadga i det.  Vikt läggs på samarbete och relation mellan ägare och hund.  Grunder som kommer tränas är bland annat sitt, ligg, inkallning, gå fint i koppel, nosaktivering, belöningsträning samt mycket annat som ingår i allmänlydnaden.


AKTIVERINGSKURS
Kursen går ut på att stärka samarbetet mellan dig och din hund.
Detta är en kurs som alla hundägare har nytta av oavsett vilka mål eller intressen man har.
Vi lär hunden att använda sin fantastiska nos och hur vi kan ge oss själva och vår hund ett spännande, meningsfullt och roligt liv tillsammans.


RALLYLYDNAD NYBÖRJARE
I den här kursen jobbar vi med dem grundfärdigheter som din hund kommer behöva för att lära in dem olika momenten i nybörjarklass. Vi kommer arbeta med alla skyltarna i nybörjarklassen, där målet är att ni själva ska kunna träna vidare på egen hand efter kursens slut.

RALLYLYDNAD FORTSÄTTNING
För dig som gått Rallylydnadskurs nybörjare eller har samma kunskaper.
Här jobbar vi vidare med skyltarna och plockar även in fortsättningsskyltarna.


TÄVLINGSLYDNADSKURS ( Startklass och Appellklass)
En grundläggande kurs för dig som har ambitionen att tävla och kan jobba med lös hund. Inriktad på startklass eller appellklass.


NOSE WORK
För dig som vill aktivera din hund i nosarbete på ett enkelt sätt. Vi arbetar med hundarna kopplade och med en hund i taget.
Under kursens gång kommer vi att arbeta med att söka systematiskt, inlärning av doften eukalyptus, kartongsök och inomhussök.  Vi kommer även ha en genomgång av regelverk för prov och tävling i Sverige. Då detta är en grundkurs för nybörjare krävs inga förkunskaper för vare sig hund eller förare.


För samtliga kurser krävs medlemskap och att din hund är vaccinerad (valpsjuka och parvo)

Kursavgiften betalar du när du fått PM på att du har fått en plats på kursen, i PM:er står datum för senaste betalningsdag.
För återbetalning krävs veterinärintyg eller läkarintyg.


Annons