Våra Kurser

Kursutbud  
Mer information om de aktuella kurserna och anmälningsformulär kommer under respektive flik i rullgardinsmenyn för kurser.
Vill du veta mer om kurserna? Kontakta sammankallande i Hundägarutbildningssektorn: 

VALPKURS
På den här kursen lägger vi grunderna för all fortsatt samarbete mellan dig och din hund. Oavsett om du planerar att tävla med din hund i framtiden, eller bara vill ha en följsam och lydig familjemedlem så är grunderna viktiga. I grunderna ingår bl a relationsövningar, inlärning av ”bra”-ordet, ögonkontakt, möte mellan valpar, inkallning och dom vanligaste momenten såsom sitt och ligg. Vi lägger även fokus på att valpen ska lära sig självbehärskning och passivitet.


ALLMÄNLYDNAD/VARDAGSLYDNADSKURS för hundar från 6 månader
På kursen tränar vi på inlärnings och kontaktövningar som individ anpassas så det ska passa varje deltagare.  Vi går igenom grunder och tränar på hur vi kan lära in dem på olika sätt och hur vi jobbar med att få stadga i det.  Vikt läggs på samarbete och relation mellan ägare och hund.  Grunder som kommer tränas är bland annat sitt, ligg, inkallning, gå fint i koppel, nosaktivering, belöningsträning samt mycket annat som ingår i allmänlydnaden.


NOSEWORK (nybörjare)
Kursen är en komprimerad grundkurs.  Vi går igenom allt som ingår i grundkursen och målet är att deltagarna sedan kan träna vidare.  Inga förkunskaper krävs, men det är bra om hunden kan tränas i grupp.


SPECIALSÖK (RÖD KONG) Nybörjare.
På denna kurs lär vi hunden att markera doftetiketten röd kong. Detta är en ny SBK gren som än så länge är under utveckling. Än så länge anordnas endast inofficiella prov.


RALLYLYDNAD NYBÖRJARE
I den här kursen jobbar vi med dem grundfärdigheter som din hund kommer behöva för att lära in dem olika momenten i nybörjarklass.
Vi kommer arbeta med alla skyltarna i nybörjarklassen, där målet är att ni själva ska kunna träna vidare på egen hand efter kursens slut.


För samtliga kurser krävs medlemskap och att din hund är vaccinerad (valpsjuka och parvo). Valp under året vid ca. 12-13 veckor. Vuxen hund över 1 år vid tidigast 10 månader och inte senare än 4 år sedan.

Kursavgiften betalar du när du fått PM på att du har fått en plats på kursen, bg 5521-2971 Östhammars BK.
Observera att tilldelad kursplats skall vara betald senast 1 vecka efter PM då anmälan är komplett först när kursavgiften betalats. Kursplats som ej betalats enligt ovan kan tilldelas någon som står på reservplats. För återbetalning krävs veterinärintyg eller läkarintyg.

Annons